Polityka Prywatności

Drogi odwiedzający naszą stronę internetową: www.glazuragniezno.pl informujemy, iż szanujemy Twoją prywatność. Twoje dane są bezpieczne!

Strona internetowa: www.glazuragniezno.pl jest własnością firmy Glazura Gniezno z siedzibą w Gnieźnie przy ul. Witkowskiej 44, NIP 784-166-85-79, REGON: 300320280.

Jednocześnie informujemy iż firma Glazura Gniezno zobowiązuje się do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej. Polityka ochrony danych osobowych została opracowana na podstawie Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm.

Korzystanie z tej strony internetowej: www.glazuragniezno.pl oznacza akceptację polityki prywatności, która definiuje zasady zbierania i wykorzystania danych osobowych podczas wizyty na Stronie internetowej.

!! UWAGA !!

Niniejsza strona internetowa www.glazuragniezno.pl ma charakter wyłącznie informacyjny. Informacje zawarte w niniejszej witrynie nie są prawnie wiążące i nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu art. 66 § 1 Kodeksu cywilnego. Mimo dołożenia wszelkich starań, by informacje publikowane na stronie były jak najbardziej aktualne oraz dokładne, nie dajemy gwarancji co do dokładności treści którą wprowadzono do witryny. W przypadku braku akceptacji lub zrozumienia powyższej treści, prosimy o niekorzystanie z katalogu elektronicznego.

Zbieramy wyłącznie dane osobowe, które udzielane nam są dobrowolnie lub, które wiążą się z zapewnieniem lub ulepszeniem jakości naszych usług i służą jedynie w celu świadczenia pomocy prawnej.

Do narzędzi służących gromadzeniu danych osobowych służyć mogą umieszczone na stronie formularze kontaktu. Formularze dają możliwość bezpośredniej i szybkiej komunikacji z osobą korzystającą ze Strony poprzez sieć internetową, co przyspiesza naszą reakcję i komunikat zwrotny. Zebrane dane wykorzystywane są jedynie do bezpośredniego kontaktu z nadawcą.

Podobnie jak wiele innych witryn WWW, strona firmy Glazura Gniezno wykorzystuje pliki „cookie” oraz inne rozwiązania techniczne do zbierania informacji dotyczących wizyt na Stronie, np. adres IP, nazwę domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Wszystko po to, aby zweryfikować, które części naszej witryny cieszą się największą popularnością, na jakie strony przechodzą nasi użytkownicy i ile czasu spędzają na poszczególnych stronach. „Cookies” nie zawierają żadnych danych osobowych.

Zgoda na używanie plików cookie

Politykę wykorzystania plików cookie (tzw. ciasteczek) na tym serwisie internetowym reguluje ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (według tekstu obowiązującego od 01.01.2012 r.) i ustawa Prawo telekomunikacyjne, w szczególności jej art. 173.

Korzystając z naszego serwisu internetowego wyrażasz jednocześnie zgodę na używanie zawartych w nim plików „cookie” zgodnie z naszą Polityką prywatności dotyczącą m.in. tychże plików.

Jeżeli nie wyrażasz zgody na ich używanie, wówczas masz dwie możliwości:

I – dostosować ustawienia swojej przeglądarki w taki sposób, by je zablokować i nie zapisywać;

Linki do ustawień popularnych przeglądarek interntetowych:

II – natychmiast opuścić nasz serwis internetowy.

 
Czym są pliki „cookies”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników (np. komputerach, tabletach, telefonach) przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Jeśli chcesz wiedzieć więcej o plokach „cookies” wejdź na stronę: www.wszystkoociasteczkach.pl

 
Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików „cookies” używamy?
Stosowane są, co do zasady, dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.
Wyróżnić można szczegółowy podział cookies, ze względu na:

 
A. Rodzaje cookies ze względu na niezbędność do realizacji usługi:

Niezbędne – są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny lub funkcjonalności z których użytkownik chce skorzystać.
Funkcjonalne – Są ważne dla działania serwisu:
a) służą wzbogaceniu funkcjonalności serwisu, bez nich serwis będzie działał poprawnie, jednak nie będzie dostosowany do preferencji użytkownika,
b) służą zapewnieniu wysokiego poziomu funkcjonalności serwisu, bez ustawień zapisanych w pliku cookie może obniżyć się poziom funkcjonalności witryny, ale nie powinna uniemożliwić zupełnego korzystania z niej,
c) służą bardzo ważnym funkcjonalnościom serwisu, ich zablokowanie spowoduje, że wybrane funkcje nie będą działać prawidłowo.
Biznesowe – Umożliwiają realizację modelu biznesowego w oparciu o który udostępniona jest witryna, ich zablokowanie nie spowoduje niedostępności całości funkcjonalności serwisu ale może obniżyć poziom świadczenia usługi ze względu na brak możliwości realizacji przez właściciela witryny przychodów subsydiujących działanie serwisu. Do tej kategorii należą np. cookies reklamowe.

 
B. Ze względu na czas przez jaki cookie będzie umieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika:

Cookies tymczasowe (session cookies) – cookie umieszczone na czas korzystania z przeglądarki (sesji), zostaje wykasowane po jej zamknięciu.
Cookies stałe (persistent cookie) – nie jest kasowane po zamknięciu przeglądarki i pozostaje w urządzeniu użytkownika na określony czas lub bez okresu ważności w zależności od ustawień właściciela witryny.

 
C. Ze względu na pochodzenie – administratora serwisu, który zarządza cookies:

Cookie własne (first party cookie) – cookie umieszczone bezpośrednio przez właściciela witryny jaka została odwiedzona.
Cookie zewnętrzne (third-party cookie) – cookie umieszczone przez zewnętrzne podmioty np. Facebook, Youtube, narzędzia Google Analytics itp., których komponenty stron zostały wywołane przez właściciela witryny.

Uwaga: cookie mogą być wywołane przez administratora za pomocą skryptów, komponentów, które znajdują się na serwerach partnera, umiejscowionych w innej lokalizacji – innym kraju lub nawet zupełnie innym systemie prawnym. W przypadku wywołania przez administratora witryny komponentów serwisu pochodzących spoza systemu administratora mogą obowiązywać inne standardowe zasady polityki cookies niż polityka prywatności / cookies administratora witryny.

 
D. Ze względu na cel jakiemu służą:

Konfiguracji serwisu – umożliwiają ustawienia funkcji i usług w serwisie.
Bezpieczeństwo i niezawodność serwisu – umożliwiają weryfikację autentyczności oraz optymalizację wydajności serwisu.
Uwierzytelnianie – umożliwiają informowanie gdy użytkownik jest zalogowany, dzięki czemu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje.
Stan sesji – umożliwiają zapisywanie informacji o tym, jak użytkownicy korzystają z witryny. Mogą one dotyczyć najczęściej odwiedzanych stron lub ewentualnych komunikatów o błędach wyświetlanych na niektórych stronach. Pliki cookie służące do zapisywania tzw. „stanu sesji” pomagają ulepszać usługi i zwiększać komfort przeglądania stron.
Procesy – umożliwiają sprawne działanie samej witryny oraz dostępnych na niej funkcji.
Reklamy – umożliwiają wyświetlać reklamy, które są bardziej interesujące dla użytkowników, a jednocześnie bardziej wartościowe dla wydawców i reklamodawców, personalizować reklamy, mogą być używane również do wyświetlania reklam poza stronami witryny (domeny).
Lokalizacja – umożliwiają dostosowanie wyświetlanych informacji do lokalizacji użytkownika.
Analizy i badania, audyt oglądalności – umożliwiają właścicielom witryn lepiej zrozumieć preferencje ich użytkowników i poprzez analizę ulepszać i rozwijać produkty i usługi. Zazwyczaj właściciel witryny lub firma badawcza zbiera anonimowo informacje i przetwarza dane na temat trendów bez identyfikowania danych osobowych poszczególnych użytkowników.

 
E. Rodzaje cookies ze względu na ingerencję w prywatność użytkownika

Nieszkodliwe – Obejmuje cookies:
a) niezbędne do poprawnego działania witryny
b) potrzebne do umożliwienia działania funkcjonalności witryny, jednak ich działanie nie ma nic wspólnego z śledzeniem użytkownika
Badające – wykorzystywane do śledzenia użytkowników jednak nie obejmują informacji pozwalających zidentyfikować danych konkretnego użytkownika.

 
Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe
Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób
uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików „cookies”
Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Glazura Gniezno w żadnym wypadku nie będzie przekazywać zebranych danych podmiotom trzecim. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Glazura Gniezno stosuje środki zapewniające dokładność, kompletność i aktualność wykorzystywanych danych osobowych użytkowników strony. Użytkownik ma pełne prawo dostępu do przekazanych nam danych osobowych i ich weryfikację. Użytkownik Strony może zwrócić się z prośbą o usunięcie takich informacji z dokumentacji w całości lub w części, w tym celu należy się skontaktować z siedzibą firmy droga mailową, telefonicznie lub listownie.


Mapka Dojazdu

Szybki Kontakt

szybki-kontaktGLAZURA GNIEZNO

tel: 722 226 156

UL. WITKOWSKA 44
62-200 GNIEZNO

e-mail:
salon@glazuragniezno.pl

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o naszej "Polityce Prywatności ."
Zamówione przez Państwa produkty mogą zostać wysłane w dowolne miejsce na terenie Polski.