Polityka Prywatności


Słowniczek pojęć 

ADO – Administrator Danych Osobowych
RODO / GDPR – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochotny osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
IOD – Inspektor Ochrony Danych
Ustawa – Ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r.
Projekt Ustawy – projekt Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 3 marca 2018r.
Grupa robocza art. 29 - Grupa robocza ds. ochrony osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych, ciało doradcze działające przy Komisji Europejskiej
Nasza Strona – www.glazuragniezno.pl
Nasz adres email - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Glazura Gniezno - Glazura Gniezno z siedzibą w Gnieźnie przy ul. Witkowskiej 44, NIP 784-166-85-79, REGON: 300320280.


Kto zbiera Twoje dane?
Twoje dane są gromadzone i kontrolowane przez ADO czyli:

Glazura Gniezno
ul. Witkowska 44
62-200 Gniezno
NIP 784-166-85-79
REGON: 300320280


Drogi odwiedzający naszą stronę internetową: www.glazuragniezno.pl informujemy, iż szanujemy Twoją prywatność. Twoje dane są bezpieczne!

Strona internetowa: www.glazuragniezno.pl jest własnością firmy Glazura Gniezno z siedzibą w Gnieźnie przy ul. Witkowskiej 44, NIP 784-166-85-79, REGON: 300320280.

Jednocześnie informujemy iż firma Glazura Gniezno zobowiązuje się do ochrony prywatności użytkowników swojej strony internetowej. Polityka ochrony danych osobowych została opracowana na podstawie Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm.

Korzystanie z tej strony internetowej: www.glazuragniezno.pl oznacza akceptację polityki prywatności, która definiuje zasady zbierania i wykorzystania danych osobowych podczas wizyty na Stronie internetowej.

!! UWAGA !!

Niniejsza strona internetowa www.glazuragniezno.pl ma charakter wyłącznie informacyjny. Informacje zawarte w niniejszej witrynie nie są prawnie wiążące i nie stanowią oferty handlowej w rozumieniu art. 66 § 1 Kodeksu cywilnego. Mimo dołożenia wszelkich starań, by informacje publikowane na stronie były jak najbardziej aktualne oraz dokładne, nie dajemy gwarancji co do dokładności treści którą wprowadzono do witryny. W przypadku braku akceptacji lub zrozumienia powyższej treści, prosimy o niekorzystanie z katalogu elektronicznego.



Jakie dane są gromadzone?

Zbieramy, przetwarzamy i przechowujemy poniższe rodzaje informacji o odwiedzających nasza stronę internetową.

Gdy wyślesz nam wiadomość z formularza kontaktowego z naszej strony:
• Imię/Nazwa
• Adres e-mail
• Treść wiadomości
• Temat wiadomości (jeśli dotyczy)
• Data wysłania emaila
• IP
• Używany system operacyjny i przeglądarka
• Kraj

Dodatkowo:
• czas nadejścia zapytania,
• czas wysłania odpowiedzi,
• nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
• informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
• adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) -w przypadku gdy przejście do strony serwisu nastąpiło przez odnośnik,


Jak je zbieramy?

Dane osobowe są gromadzone gdy odwiedzający naszą stronę wpisze wymagane dane w formularzu kontaktowym lub innym. Wysyłając wiadomość zaznacza też, że udziela nam zgody / prawa do przetwarzania tych danych osobowych w celu świadczenia usługi, do której się zapisałeś.

System CMS, na którym zbudowana jest nasza strona oraz komponenty, moduły i pluginy konieczne do działania strony zbierają dane systemowe takie jak:


• Data wysłania wiadomości z formularza
• Adres IP
• Używany system operacyjny i przeglądarka
• Kraj
Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak ze względu na zakres naszych usług i ich specyfikę jest konieczne do świadczenia usług, które oferujemy. Formularze dają możliwość bezpośredniej i szybkiej komunikacji z osobą korzystającą ze Strony poprzez sieć internetową, co przyspiesza naszą reakcję i komunikat zwrotny.



Dlaczego dane są zbierane?

Powodem, dla którego zbieramy dane osobowe oraz je przetwarzamy to możliwość kontaktu w celu odpowiedzi na zadane pytanie poprzez formularz. Ponadto zbieramy dane osobowe, które wiążą się z zapewnieniem lub ulepszeniem jakości naszych usług. Dane osobowe przetwarzane będą również w celu marketingu produktów i usług administratora danych.

Podanie danych osobowych nie jest konieczne jednak wtedy nie będzie możliwości skontaktowania się z nami za pomocą formularza kontaktowego lub korzystania z innych funkcji strony www (jeśli dotyczy).
Dane gromadzone w dziennikach logów naszych serwisów internetowych służą wyłącznie do administrowania nimi. Dostęp do tych danych mają wyłącznie osoby posiadające upoważnienie do przetwarzania danych, nie udostępniamy ich osobom trzecim. Tak jak większość serwisów WWW przechowujemy zapytania http kierowane do naszych serwerów.



Jak ich używamy?

Korzystamy z danych użytkownika, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny i naszych usług.


Czy i komu udostępnimy dane?

Aby zapewnić najwyższą możliwą jakość usług, korzystamy z pomocy podmiotów, które na nasze zlecenie, na podstawie umowy powierzenia mogą przetwarzać dane osobowe (tzw. procesorów). Twoje dane mogą zostać przeniesione do następujących kategorii procesorów (w zależności od usług, z których korzystasz):
• Google Analytics
• Dostawca hostingu
• Oprogramowanie pomocnicze, antywirusowe
W celach analizy jakości naszego serwisu korzystamy z wspomnianej usługi Google Analytics, który poprzez pliki cookies zbiera powyższe dane. Danych nie kojarzymy z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

Dla podwyższenia jakości naszych serwisów analiza powyższych danych ma na celu określenie jakie strony są najczęściej oglądane, dostosowanie stron do przeglądarek WWW, sprawdzenie czy struktura stron nie zawiera błędów. Zgromadzone logi przechowywane są przez czas nieokreślony, mają one charakter pomocniczy przy tworzeniu i administrowaniu serwisów internetowych.


Jak długo będziemy je przechowywać?

Dane nie będą przetwarzane dłużej niż wymaga tego cel, dla którego zostały zebrane.

Jeśli wyraziłeś zgodę, Twoje dane będą przetwarzane do momentu wycofania zgody na ich przetwarzanie.


Jaką kontrolę mamy nad Twoimi danymi?

Jeśli Twoje dane są przetwarzane na podstawie Twojej zgody, masz prawo wycofać swoją zgodę w dowolnym momencie. Nie ma to wpływu na przetwarzanie, dopóki nie wycofasz swojej zgody.

Zgoda jest wyraźnie udzielana przez naszych użytkowników podczas wykonywania czynności lub zadania (np. Gdy dostarczają dane użytkownika, skontaktuj się z nami za pomocą formularzy kontaktowych, zapisz się do newslettera, skontaktuj się z nami za pośrednictwem czatu).

Jedynym źródłem danych, które mamy, jest użytkownik, który jawnie je udostępnia.

Zawsze możesz skontaktować się z nami pod naszym adresem email, aby wycofać zgodę i / lub poprosić o usunięcie konta lub dostarczyć

Szanujemy prawa naszych klientów wynikające z RODO (GDPR) w tym celu są rozpatrywane wszystkie prośby dotyczące:

Prawo do otrzymania informacji:
W niniejszej Polityce prywatności informujemy naszych użytkowników o sposobie wykorzystania ich danych.

Prawo dostępu:
Nasi użytkownicy mogą uzyskać dostęp do wszystkich swoich danych przechowywanych na naszej stronie wystarczy napisać na nasz email prośbę o przesłanie danych.
Prawo do sprostowania:
Jeśli chcesz zmienić cokolwiek w swoich danych, wystarczy skontaktować się z nami pod naszym adresem email a my przetworzymy wszystkie zapytania odnośnie danego sprostowania.

Prawo do usunięcia:
Jeśli chcesz, aby twoje konto (jeśli dotyczy) oraz dane osobowe zostały usunięte, skontaktuj się z nami pod naszym adresem email a my przetworzymy Twoje zapytanie o usunięcie w legalnych terminach.

Prawo do ograniczenia przetwarzania:
Nie przetwarzamy danych naszych użytkowników.

Prawo do przenoszenia danych:
Nasi użytkownicy mogą w każdej chwili napisać na nasz email prośbę, jeśli chcą uzyskać eksport swoich danych osobowych w rozumieniu GDPR.

Prawo do sprzeciwu:
Obsługujemy wszystkie wnioski w tej sprawie od naszych użytkowników. Nasi użytkownicy mogą w każdej chwili napisać taką prośbę na nasz adres email.

Prawo do złożenia skargi
Jeśli uważasz, że twoje dane są przetwarzane nielegalnie, masz prawo złożyć skargę do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych - https://giodo.gov.pl (w przyszłości Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.


Profilowanie

Nie profilujemy Twoich danych


Jak chronimy twoje dane?

Wprowadzamy szereg środków bezpieczeństwa, aby zachować bezpieczeństwo Twoich danych osobowych podczas wysłania wiadomości z formularza, składania zamówienia (jeśli dotyczy) lub uzyskiwania dostępu do twoich danych osobowych.

Czy ujawniamy jakiekolwiek informacje stronom zewnętrznym?

Nie sprzedajemy, nie handlujemy ani w żaden inny sposób nie przekazujemy stronom trzecim Twoich danych osobowych.

Nie obejmuje to zaufanych stron trzecich, które pomagają nam w prowadzeniu naszej strony internetowej, prowadzeniu naszej firmy lub obsłudze klienta, o ile te strony zgadzają się zachować te informacje w tajemnicy.

Możemy również ujawnić Twoje dane, jeśli uważamy, że ich wydanie jest zgodne z prawem, egzekwować nasze zasady dotyczące witryn lub chronić nasze lub inne prawa, własność lub bezpieczeństwo.

Jednak nieosobowe informacje o odwiedzających można przekazać innym stronom w celach marketingowych, reklamowych lub innych.

Linki do stron trzecich

Czasami, według naszego uznania, możemy włączać lub oferować produkty lub usługi stron trzecich na naszej stronie internetowej.

Te witryny podmiotów zewnętrznych mają odrębne i niezależne zasady ochrony prywatności.

W związku z tym nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za treści i działania tych stron. Niemniej jednak staramy się chronić integralność naszej witryny i przyjmujemy wszelkie opinie na temat tych stron.

Tylko polityka prywatności online
Niniejsza polityka prywatności online dotyczy wyłącznie informacji gromadzonych za pośrednictwem naszej strony internetowej, a nie informacji zbieranych w trybie offline.


Zgoda na używanie plików cookie

Politykę wykorzystania plików cookie (tzw. ciasteczek) na tym serwisie internetowym reguluje ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (według tekstu obowiązującego od 01.01.2012 r.) i ustawa Prawo telekomunikacyjne, w szczególności jej art. 173.

Korzystając z naszego serwisu internetowego wyrażasz jednocześnie zgodę na używanie zawartych w nim plików „cookie” zgodnie z naszą Polityką prywatności dotyczącą m.in. tychże plików.

Jeżeli nie wyrażasz zgody na ich używanie, wówczas masz dwie możliwości:

I – dostosować ustawienia swojej przeglądarki w taki sposób, by je zablokować i nie zapisywać;

Linki do ustawień popularnych przeglądarek interntetowych:

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc" w menu przeglądarki internetowej.

II – natychmiast opuścić nasz serwis internetowy.

 
Czym są pliki „cookies”?

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników (np. komputerach, tabletach, telefonach) przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Jeśli chcesz wiedzieć więcej o plokach „cookies” wejdź na stronę: www.wszystkoociasteczkach.pl

 
Do czego używamy plików „cookies”?

Pliki „cookies” używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Jakich plików „cookies” używamy?
Stosowane są, co do zasady, dwa rodzaje plików „cookies” – „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są plikami tymczasowymi, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
Pliki „cookies” wykorzystywane przez partnerów operatora strony internetowej, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.
Wyróżnić można szczegółowy podział cookies, ze względu na:

 
A. Rodzaje cookies ze względu na niezbędność do realizacji usługi:

Niezbędne – są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny lub funkcjonalności z których użytkownik chce skorzystać.
Funkcjonalne – Są ważne dla działania serwisu:
a) służą wzbogaceniu funkcjonalności serwisu, bez nich serwis będzie działał poprawnie, jednak nie będzie dostosowany do preferencji użytkownika,
b) służą zapewnieniu wysokiego poziomu funkcjonalności serwisu, bez ustawień zapisanych w pliku cookie może obniżyć się poziom funkcjonalności witryny, ale nie powinna uniemożliwić zupełnego korzystania z niej,
c) służą bardzo ważnym funkcjonalnościom serwisu, ich zablokowanie spowoduje, że wybrane funkcje nie będą działać prawidłowo.
Biznesowe – Umożliwiają realizację modelu biznesowego w oparciu o który udostępniona jest witryna, ich zablokowanie nie spowoduje niedostępności całości funkcjonalności serwisu ale może obniżyć poziom świadczenia usługi ze względu na brak możliwości realizacji przez właściciela witryny przychodów subsydiujących działanie serwisu. Do tej kategorii należą np. cookies reklamowe.

 
B. Ze względu na czas przez jaki cookie będzie umieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika:

Cookies tymczasowe (session cookies) – cookie umieszczone na czas korzystania z przeglądarki (sesji), zostaje wykasowane po jej zamknięciu.
Cookies stałe (persistent cookie) – nie jest kasowane po zamknięciu przeglądarki i pozostaje w urządzeniu użytkownika na określony czas lub bez okresu ważności w zależności od ustawień właściciela witryny.

 
C. Ze względu na pochodzenie – administratora serwisu, który zarządza cookies:

Cookie własne (first party cookie) – cookie umieszczone bezpośrednio przez właściciela witryny jaka została odwiedzona.
Cookie zewnętrzne (third-party cookie) – cookie umieszczone przez zewnętrzne podmioty np. Facebook, Youtube, narzędzia Google Analytics itp., których komponenty stron zostały wywołane przez właściciela witryny.

Uwaga: cookie mogą być wywołane przez administratora za pomocą skryptów, komponentów, które znajdują się na serwerach partnera, umiejscowionych w innej lokalizacji – innym kraju lub nawet zupełnie innym systemie prawnym. W przypadku wywołania przez administratora witryny komponentów serwisu pochodzących spoza systemu administratora mogą obowiązywać inne standardowe zasady polityki cookies niż polityka prywatności / cookies administratora witryny.

 
D. Ze względu na cel jakiemu służą:

Konfiguracji serwisu – umożliwiają ustawienia funkcji i usług w serwisie.
Bezpieczeństwo i niezawodność serwisu – umożliwiają weryfikację autentyczności oraz optymalizację wydajności serwisu.
Uwierzytelnianie – umożliwiają informowanie gdy użytkownik jest zalogowany, dzięki czemu witryna może pokazywać odpowiednie informacje i funkcje.
Stan sesji – umożliwiają zapisywanie informacji o tym, jak użytkownicy korzystają z witryny. Mogą one dotyczyć najczęściej odwiedzanych stron lub ewentualnych komunikatów o błędach wyświetlanych na niektórych stronach. Pliki cookie służące do zapisywania tzw. „stanu sesji” pomagają ulepszać usługi i zwiększać komfort przeglądania stron.
Procesy – umożliwiają sprawne działanie samej witryny oraz dostępnych na niej funkcji.
Reklamy – umożliwiają wyświetlać reklamy, które są bardziej interesujące dla użytkowników, a jednocześnie bardziej wartościowe dla wydawców i reklamodawców, personalizować reklamy, mogą być używane również do wyświetlania reklam poza stronami witryny (domeny).
Lokalizacja – umożliwiają dostosowanie wyświetlanych informacji do lokalizacji użytkownika.
Analizy i badania, audyt oglądalności – umożliwiają właścicielom witryn lepiej zrozumieć preferencje ich użytkowników i poprzez analizę ulepszać i rozwijać produkty i usługi. Zazwyczaj właściciel witryny lub firma badawcza zbiera anonimowo informacje i przetwarza dane na temat trendów bez identyfikowania danych osobowych poszczególnych użytkowników.

 
E. Rodzaje cookies ze względu na ingerencję w prywatność użytkownika

Nieszkodliwe – Obejmuje cookies:
a) niezbędne do poprawnego działania witryny
b) potrzebne do umożliwienia działania funkcjonalności witryny, jednak ich działanie nie ma nic wspólnego z śledzeniem użytkownika
Badające – wykorzystywane do śledzenia użytkowników jednak nie obejmują informacji pozwalających zidentyfikować danych konkretnego użytkownika.

 
Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe
Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików „cookies” mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób
uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików „cookies”
Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Ograniczenie stosowania plików „cookies”, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Glazura Gniezno w żadnym wypadku nie będzie przekazywać zebranych danych podmiotom trzecim. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane organom wymiaru sprawiedliwości.

Glazura Gniezno stosuje środki zapewniające dokładność, kompletność i aktualność wykorzystywanych danych osobowych użytkowników strony. Użytkownik ma pełne prawo dostępu do przekazanych nam danych osobowych i ich weryfikację. Użytkownik Strony może zwrócić się z prośbą o usunięcie takich informacji z dokumentacji w całości lub w części, w tym celu należy się skontaktować z siedzibą firmy droga mailową, telefonicznie lub listownie.


Mapka Dojazdu

Szybki Kontakt

szybki-kontaktGLAZURA GNIEZNO

tel: 722 226 156

UL. WITKOWSKA 44
62-200 GNIEZNO

e-mail:
salon@glazuragniezno.pl

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej o naszej "Polityce Prywatności ."
Zamówione przez Państwa produkty mogą zostać wysłane w dowolne miejsce na terenie Polski.